В Одесі провели "Марш українського порядку" 2 травня / Національний корпус

В Одесі близько 1,5 тис. людей взяли участь у «Марші українського порядку», який патріоти приурочили до річниці подій 2 травня 2014 року, коли під час масових заворушень загинули 48 осіб.

Читайте такожНа акції пам'яті в Одесі почалися сутички між проукраїнськими активістами та їх опонентами (фото, відео)

Як передає кореспондент УНІАН, хода стартувала в Центральному парку культури і відпочинку імені Тараса Шевченка, від однойменного пам'ятника близько 18:00.

Організатори й учасники ходи - «Національний корпус», «Вуличний Фронт», «Правий сектор» та інші.

Під час маршу активісти несли прапори України й Одеси, а попереду колони - великий банер з написом «Марш українського порядку».

Під час руху центральними вулицями вони скандували: «Одеса - це Україна!», «Україна - український порядок!», «Одна єдина соборна Україна!», «Слава Україні! Героям слава!», «Герої не вмирають, вмирають вороги!», «Мир в Одесі - наша справа!» тощо.

Під час руху деякі учасники маршу запалювали фаєри з жовтим і синім димом, що символізує національні кольори.

Колону супроводжували піші поліцейські й патрульні автомобілі.

Марш завершився на Грецькій площі. Сьогодні ввечері тут запланована акція, присвячена пам'яті загиблих, зокрема, застрелених сепаратистами українських активістів Андрія Бірюкова й Ігоря Іванова.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесі посилено заходи безпеки у зв'язку з масовими акціями.

Довідка УНІАН. 2 травня 2014 року в Одесі в результаті масових заворушень за участю проросійських і проукраїнських активістів загинули 48 людей, постраждали більш як 200. Зіткнення почалися в центрі міста, де було застрелено кількох людей. Відтак проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, на якому розташовувалося наметове містечко сепаратистів. Намети загорілися, почалася пожежа в Будинку профспілок, в якому також загинули люди.